Translate

понеділок, 25 березня 2013 р.

33rd Degree Conference report


Мені пощастило відвідати 33rd Degree Conference.
Перша за все, дякую JUG Lviv за безкоштовний квиток!

33rd Degree - це одна з найбільших Java конференцій в Польщі. Цього року вона проходила у Варшаві, 13-15 березня. Масштаби можна оцінити за такими цифрами: ~1000 учасників, 56 доповідачів, 91 сесія + тренінги.
Доповідачі були, як кажуть - Java-rockstars. Серед них представники Oracle, Attlassian, JetBrains, Plumbr, а ще фріланс-консультанти, які заводили публіку так, ніби на концерті :).

Графік був дуже щільний - 6 паралельних потоків, тому відвідати вдалось тільки якусь частину.

Кілька слів про доповіді та авторів:


Sven Peters, 7 things how to make good team great

Чудова, не технічна доповідь від посла Attlassian - Sven Peters. Він поділився моментами організації робочого процесу у них в компанії. Ось кілька з них:
  •  Flow time (4 години в день діє правило, яке забороняє відволікати людей від написання коду)
  •  Report robot (є окремі люди, які відповідають за звітність і статистику - вся команда бачить, як перетинаються чарти виконаних робіт і продажів)
  •  Eat your dog food (спробуйте користуватись тим, що ви пишете)
  •  Do a special day (в цей особливий день люди роблять виключно ті задачі, які самі вважають за потрібне)
  •  Experimentation day (щось схоже на special day, от тільки вони працюють над своїми проектами) - деякі продукти Attlassian виросли якраз з experimentation days.


Reza Rahman

Дуже цікаві доповіді були від GlassFish-євангеліста - Reza Rahman. Його виступи були популярні, і треба було пропустити кофібрейк, щоб зайняти місце в залі. Ті, хто кофібрейк не пропускав - слухали його стоячи. Кому цікаво, Reza виклав слайди тут.






Venkat Subramaniam

Теж Rockstar. Розповідав про практичні прийоми використання Lambda, альтернативні мови для JVM та NoSQL.
Про NoSQL, цитую: "It does not mean “no sql at all” in fact most NoSql dbs have some sort of SQL support. It is more about “no schema”, but there is a schema, which is implicitly embedded in the application."

Слайдів я на жаль не знайшов.




Tomek Kaczanowski



Девелопер з Польщі, автор книжки Practical Unit testing. Мав доповідь, як не дивно, про Unit тести. Ще казав, що практикує BDD (Blog Driven Development) - це коли ви щоразу, коли робите задачу, думаєте який класний блог пост з неї вийде. Слайди і кілька слів від Tomek'a тут.



Nikita Salnikov-Tarnovski

Один з засновників Plumbr розповідав про memory-leaks та технічні перешкоди при побудові Plumbr. Слайдів теж чомусь немає.


Geertjan Wielenga




Geertjan - Principal Product Manager в Oracle developer tools. Розповідав про нові інструменти для HTML/CSS в NetBeans. Особливість новинки - плагін для Chrome, який перетворює браузер та NetBeans в один суцільний інструмент. Більше тут.




P.S. Було ще багато цікавих доповідей.
Шкода, що організатори не влаштували запис відео.
Цей факт викликав невдоволення публіки, я таки бачив хлопця, який бігав з відеокамерою та штативом, в останній день. Тому, можливо щось з останнього дня з'явиться десь в мережі.

Про організаційні моменти та розважальну програму напишу окремий пост :)


Немає коментарів:

Дописати коментар